luni, 31 august 2015

Tendinte toamna iarna 2015-2016


Pentru sezonul toamnă-iarnă 2015/2016, designerii marilor case de modă au impus ţinute cu un puternic aer retro inspirat din anii 70.
Era romantică a acelor ani în ceea ce privește moda, este definită de libertate, o varietate de culori, ținute eclectice și o tendință de a amesteca și potrivi stiluri diferite între ele. Este perioada de existența simultană a mai multor stiluri în industria modei și deceniul când subculturile hippi, punk si fanii stilului boem au apărut. Stilul șaptezeci este foarte apreciat pentru că a devenit un mijloc de a exprima individualitatea unei persoane, viziunea ei unică de stil și creativitate.
Materialele cu imprimeuri florale colorate sau cu modele geometrice şi linii drepte sau combinatii patchwork amintesc de perioada anilor '70. 
Unul dintre cele mai apreciate print-uri este cel etnic.Inspirat din porturile populare, fie că vorbim despre costumul popular românesc, fie că vorbim despre piese inspirate din costume tradiţionale africane sau indiene, vei regăsi în colecţiile actuale o paletă întreagă de produse ce ne trimit cu gândul la tradiţional.
Pantalonii evazaţi, în stilul celor purtaţi de actriţa Farrah Fawcett, un adevărat fashion-icon al acelor ani, trebuie să facă parte din garderoba ta în acest sezon. Poartă-i mai lungi cu sandale înalte, cu platformă şi toc gros, astfel încât să-ţi acopere complet încălţările.
Aducând aceste tendințe principale ca vibratiile boho chic, folk, gipsy, hippie, etnice, retro, clasic, disco, safari, militar, sport și unisex, era anilor  ’70 poate fi numită pe bună dreptate un deceniu divers și vibrant în istoria modei. 

(sursa:eva.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu