vineri, 6 noiembrie 2015

Redingota simbol al elegantei

O piesa vestimentara deosebita, eleganta si rafinata, redingota reprezinta alegerea perfecta pentru zilele reci cand trebuie sa completezi tinuta ta pentru cocktail, party sau eveniment special.

Redingota a fost vedeta sfarsitului de secol XVIII si inceput de secol XIX. Era o haina lung inspirata din hainele groase din zonele rurale britanice, restilizata pentru nevoile si normele estetice citadine.  Denumita si astazi haina de o pretiozitate aparte, ce acopera tinutele elegante, de la domiciliu pana la locatia unde acestea sunt etalate. In transformarea sa de-a lungul timpului, acest gen de haina a migrat de la croieli foarte stranse pe corp, pana la croieli largi, voluminoase iniţial nu era doar neagra ci si de alte culori, a devenit un obiect vestimentar foarte popular, un standard pentru viata sociala a unei femei rafinate.

Croite fie in linii minimaliste drepte fie in forme romantice cu pliuri sau clini, negre sau de alte culori, din stofe pline sau brocarturi cu accente de dantela sau piele, redingotele sunt special create pentru a crea o simfonie rafinata de feminitate si mister. 

George Hojbota Creative Director NICHI CRISTINA NICHITA  va recomanda redingota, un articol vestimentar care se remarca in orice garderoba prin armonia croiului si finetea tesaturii. Daca pentru zilele racoroase cand optati pentru un look business puteti alege un mantou sau palton pentru momentele cu adevarat elegante redingota reprezinta o alegere inspirata, poarta-le peste rochii din dantela sau catifea accesorizeaza intregul outfit discret cu bijuterii simple dar pretioase si pastreaza nota de eleganta prin alegerea cu grija a incaltamintei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu